Winkelwagen

Gratis voorlichtingsbijeenkomsten Sidi PO

Gratis voorlichtingsbijeenkomsten Sidi PO

SIDI PO: Toolbox Cognitief Talent

Jan Kuipers
Ragnild Zonneveld
Angelique van der Hoogt


Meld je aan voor een gratis voorlichtingsbijeenkomst over de Sidi PO. We laten je kennismaken met de online wereld achter de Sidi PO en leggen uit hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn. Wil je niet wachten? Maak dan een gratis proefaccount aan op www.sidipo.nl en ga direct aan de slag. Onze online helpdesk helpt je op weg.

Sidi PO

Elk kind, dus ook elk cognitief talentvol kind, heeft recht op een zo passend mogelijk onderwijsaanbod. Om tot een goed onderwijsaanbod te komen moet je weten wat de leerling van jou nodig heeft. Jouw taak is om die leerbehoefte in kaart te brengen.

De online SiDi PO is een toolbox voor cognitief talent en helpt jou om tot een professionele signalering en schooldiagnose voor excellente en (hoog)begaafde leerlingen te komen. Met SiDi PO krijg je een helder beeld van talenten en persoonlijkheids-kenmerken van leerlingen, op zowel cognitief als mentaal/ emotioneel en sociaal vlak. SiDi PO stoelt op drie uitgangspunten:

Het eigenaarschap ligt bij de leerkracht. SiDi PO is geen protocol, waarbij jij alle stappen verplicht moet zetten, maar een toolkit van instrumenten, waar je naar eigen behoefte gebruik van kan maken. Minder bureaucratie en meer eigenaarschap.

De leerbehoefte van de cognitief talentvolle/(hoog)begaafde leerling staat centraal. De doelgroep is niet louter en alleen het (hoog)begaafde kind, maar het gaat om alle cognitief talentvolle leerlingen.

De kaders van Passend Onderwijs zijn leidend. Bij het bepalen van de leerbehoefte en het onderwijsaanbod wordt rekening gehouden met het basisarrangement, een hulpbehoevend arrangement en een complexe arrangement.

Wil je kennismaken met SiDi PO?

Meld je dan aan voor de gratis voorlichtingsbijeenkomst!

12 februari in Den Bosch
4 maart in Rotterdam

Van 14:00 tot 16:00 uur.

Aanmelden voorlichting

Maak (demo)account aan op www.sidipo.nl 

Gerelateerde Berichten