Winkelwagen

Handboek hoogbegaafdheid

SKU
520400
Waardering:
100% of 100
€ 37,51
Een compleet overzicht van ontwikkelingen en visies. Onderpresteren, dyslexie, werkhouding- en aandachtproblemen en de sociaal-emotionele ontwikkeling worden besproken.
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews 1
Het 'Handboek hoogbegaafdheid' biedt een compleet overzicht van ontwikkelingen op het gebied van hoogbegaafdheid en geeft daarbij een beeld van de verscheidenheid aan visies.

Elf deskundigen op het gebied van begaafdheid en onderwijs schreven elk vanuit hun eigen invalshoek en expertise een of meerdere hoofdstukken voor dit handboek. Zo ontstonden vijftien hoofdstukken die onderverdeeld zijn in drie delen. In deel een staat het herkennen van begaafdheid en een oplossingsgerichte benadering van eventuele problemen centraal. Het tweede deel is gericht op de begeleiding van de begaafde leerling. Onderwerpen als compacten, verrijken, slimme kleuters en verrijkingsklassen komen aan de orde.

De hoofdstukken zijn erop gericht om zo snel mogelijk in de eigen groep of in de eigen school aan de slag te kunnen. Het derde en laatste deel van dit handboek heeft als thema begaafd en bijzonder meegekregen. In dit deel is ruim aandacht voor problematiek als dyslexie, onderpresteren, werkhouding- en aandachtproblemen en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Het 'Handboek hoogbegaafdheid' is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs of in een daaraan gelieerde instelling en vanuit professioneel oogpunt meer kennis over hoogbegaafdheid wil verwerven.

In dit Handboek heeft Jan Kuipers een hoofdstuk geschreven over onderpresteren. Onderpresteren is een bekend fenomeen bij hoogbegaafde kinderen. Ook Willy Bosch, auteur van de Methode Aanpakkaarten, heeft een hoofdstuk geschreven in dit handboek. Dit complete boek is voor iedereen die alle achtergrondinformatie wil weten omtrent hoogbegaafdheid.

Uitvoering: boek, 208 pag.

Klantrecensie:

Wat een boek! Welk deelonderwerp je ook wil verkennen, waar je meer over wil weten, het staat in dit boek. Duidelijk, prettig leesbaar geschreven, met uitgebreide verwijzingen naar aanvullende literatuur voor degene die nóg meer wil weten. Een aanrader.

Willy Maas
Specificaties
Product Naam Handboek hoogbegaafdheid
Art.nr. 520400
ISBN nummer Nee
Uitvoering Nee
Auteur Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Handboek hoogbegaafdheid
Uw waardering