Winkelwagen

Ontdek elektriciteit Gigo - incl. opdrachtkaarten

Kinderen gaan met deze techniekset de natuurkundige principes van elektriciteit leren. Ze gaan o.a. ontdekken hoe een stroomkringloop werkt en waar je het voor kan gebruiken.
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews

Kinderen gaan met deze techniekset de natuurkundige principes van elektriciteit leren. Ze gaan daadwerkelijk modellen in elkaar zetten om te ontdekken hoe een stroomkringloop werkt, waar stroom vandaag komt en waar je het voor kan gebruiken.

Deze set bevat 110 elementen en is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.


Ontwerpend leren

Er worden speciaal ontwikkelde opdrachtenkaarten bijgeleverd, waarmee verschillende modellen in elkaar gezet worden om vervolgens naar eigen inzicht aan te passen. Hiermee ervaren kinderen ontwerpend leren. De unieke opdrachtkaarten zijn geplastificeerd voor langdurig gebruik. Bovendien krijgt  u de Nederlandse handleiding op extra stevig papier erbij, ook voor langdurig gebruik.

Elektriciteit is bijzonder belangrijke energie voor ons. Veel apparaten die we gebruiken werken op stroom. We kunnen ook elektriciteit gebruiken met behulp van een batterij. In de afstandsbediening van de televisie zit bijvoorbeeld zo’n batterij.

Modellen bouwen met Ontdek elektriciteit

Gigo 7059R Ontdek Elektriciteit biedt de leerling de mogelijkheid om allerlei modellen te bouwen en te experimenteren, waar stroom een rol bij speelt. In totaal kunnen 14 verschillende modellen worden gebouwd. Leerlingen krijgen inzicht over hoe de stroomvoorziening werkt. Hoe een batterij in elkaar zit. En wat een elektrische stroom is.

Daarnaast zijn er 6 experimenten over een eenvoudige stroomkring, geleiders en niet geleiders, seriële en parallelle schakelingen. Het werken van de motor op stroom en wat de invloed is bij een seriële of parallelle schakeling op de snelheid van de motor. Deze kennis komt van pas bij het bouwen van de modellen om de kennis te gaan gebruiken. Daarna kunnen ze altijd nog deze kennis gebruiken bij probleemoplossend handelen.

Compleet geleverd

Het is een compleet pakket, incl. batterijen.

Geschikt voor alle kinderen van 8 - 16 jaar, ideaal voor (hoog)begaafde en reguliere kinderen.

Specificaties
Product Naam Ontdek elektriciteit Gigo - incl. opdrachtkaarten
Art.nr. 5400
ISBN nummer Gigo 7059R
Uitvoering Techniekset Gigo
Auteur Gigo
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ontdek elektriciteit Gigo - incl. opdrachtkaarten
Uw waardering