Winkelwagen

Pienter deel 2, opdrachtkaarten voor groep 3 en 4

De map ‘Pienter’ bestaat uit 41 opdrachtkaarten die jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong uitdagen en aanzetten tot creatief en handelend bezig zijn rond aansprekende onderwerpen of thema's.

  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews

Het is bekend dat kinderen die (hoog)begaafd zijn sneller leren. Dat doen ze het liefst door zelf te ontdekken. Ze moeten op een praktische manier worden uitgedaagd. Ze willen experimenteren, onderzoeken en hebben behoefte aan handelend bezig zijn.

Inhoud

De map is gemaakt voor de kinderen in groep 3 en 4 die extra uitdaging nodig hebben. Er zijn in totaal 41 opdrachtkaarten.

De onderwerpen van de opdrachtkaarten zijn zodanig gekozen dat ze eenvoudig te koppelen zijn aan de thema's en onderwerpen in groep 3 en 4.

- Taal
- Rekenen
- Techniek
- Mens en maatschappij
- Creatief

Doel van de Pienter opdrachtkaarten

Het doel van de Pienter opdrachtkaarten is het gestructureerd aanbieden van lesstof die groep 3 en 4 leerlingen die hoogbegaafd zijn uitdaagt tot creatief en handelend bezig zijn met een onderwerp of thema. De leerkracht heeft de rol van de coach.

Door de vragen te stellen die op de Pienter opdrachtkaarten staan, moet de leerling nadenken over hoe het proces is verlopen, wat hij moeilijk vond en hij dit heeft opgelost.


Voorbeeldkaarten:

Opdrachtkaart Mijn levenslijn

Opdrachtkaart Oerwoud

Opdrachtkaart Plattegrond


Gerelateerd document:

Inhoudsopgave 

Specificaties
Product Naam Pienter deel 2, opdrachtkaarten voor groep 3 en 4
Art.nr. 5663
ISBN nummer 978-94-92131-31-7
Uitvoering Map met 41 opdrachtkaarten (73 pagina's) + handleiding met 22 pagina's.
Auteur Elizabeth de Vries-Rodenburg
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pienter deel 2, opdrachtkaarten voor groep 3 en 4
Uw waardering


Gerelateerde Berichten