Winkelwagen

Talent voor wetenschap, techniek en ondernemen

Het boek is met en voor basisscholen tot stand gekomen en beschrijft onder meer ervaringen en activiteiten uit het project Joure Ambachtsstad een project waaraan 21 basisscholen uit De Friese Meren deelnemen. Dit boek biedt scholen praktische ondersteuning bij de overgang van losse activiteiten op het gebied van ondernemend leren naar een structurele plek in het lesprogramma.
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews

In ieder kind schuilt een ondernemer. Deze veronderstelling werd bevestigd tijdens het project Joure Ambachtstad  waarbij  enthousiaste  schoolklassen  van  een  groot aantal  basisscholen,  in  samenwerking  met  bedrijven, ondernemende activiteiten ten behoeve van goede doelen  organiseerden. Deze  activiteiten  varieerden  van  de organisatie van een sponsorloop tot het organiseren van markten en het maken en verkopen van producten.

In  dit  boek  worden  deze  activiteiten  beschreven  en  in een didactisch model weergegeven. Dit didactische model, in combinatie met de vele praktische voorbeelden, is een waardevol hulpmiddel voor scholen die activiteiten rond Ondernemend leren in een verantwoord didactisch kader willen opzetten. 

Praktische ondersteuning

Dit boek biedt praktische ondersteuning bij de overgang van losse activiteiten naar een structurele  plek  in  het curriculum, met aandacht voor leerdoelen en leerrendement door:

• Het introduceren van een gefaseerd cyclisch model van ondernemend leren, waarbij een verbinding wordt gelegd tussen onderzoekend leren, ontwerpend leren en ondernemend leren, kortom tussen onderwijs in wetenschap en techniek en ondernemend leren.

• Voor iedere fase in het cyclische model handreikingen te bieden om de te organiseren activiteiten aan kerndoelen te koppelen.

• In dit boek worden een groot aantal praktische werkkaarten en handreikingen aangeboden om activiteiten, in het kader  van ondernemend leren, vorm te geven.


Gerelateerde documenten:

Alle werkbladen


Inhoudsopgave Voorbeeldpagina's

Specificaties
Product Naam Talent voor wetenschap, techniek en ondernemen
Art.nr. 56420
ISBN nummer 978-94-91510-97-7
Uitvoering Hardcover boek met 151 pagina's, 2015.
Auteur Ria vermeulen en Anke Postma.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Talent voor wetenschap, techniek en ondernemen
Uw waardering


Gerelateerde Berichten