Winkelwagen

ZIP - Informatieverwerking werkboek (5 ex.)

Het ZIP informatieverwerking werkboek bevat de opdrachten die bij de bronnen uit het Zip bronneboek gemaakt kunnen worden. Leerlingen maken de opdrachten in hun eigen werkboek.
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews
Het ZIP informatieverwerking werkboek bevat de opdrachten die bij de bronnen uit het Zip bronneboek gemaakt kunnen worden. Leerlingen maken de opdrachten in hun eigen werkboek.

ZIP - Informatieverwerking
Wat is ZIP en wat is ZIPPEN?
ZIP is een afkorting voor Zoek, Interpreteren en Presteren van informatie. Als je ZIPT, zoek je, interpreteer je of presenteer je informatie.

De Z van ZIP: Zoeken
Als je informatie wilt hebben, moet je allereerst weten waar en hoe je die kunt vinden. Er zijn ontzettend veel naslagwerken waar allerlei soort informatie in staat: het woordenboek, de encyclopedie, de atlas, de wegenkaart, het telefoonboek, de Gouden Gids, de dienstregeling van de bus of de trein (het spoorboekje), artikelen in kranten en tijdschriften, informatieve boeken en ga zo maar door. ZIP leert je zoeken.

De I van ZIP: Interpreteren
Als je informatie hebt gevonden, moet je die ook kunnen begrijpen. Wat wordt er precies bedoeld? Voor wie is die informatie? Daarbij gaat het niet alleen om leesteksten maar ook om tabellen, schema's, kaarten en grafieken. Wat betekenen al die lijnen en getallen? Wat betekenen al die tekens in de legenda? ZIP leert hoe je dat moet doen. ZIP leert je interpreteren!

De P van ZIP: Presteren
Het is niet alleen handig om informatie te zoeken en te interpreteren. Het is ook handig als je die informatie aan anderen kunt doorgeven. Dat kan op allerlei manieren: in de vorm van een leestekst, maar ook in de vorm van een tabel, schema, kaart of grafiek. ZIP leert je hoe je dat moet doen. ZIP leert je presteren!

Zip maakt onderdeel uit van Levelwerk, de doorgaande leerlijn voor hoogbegaafde kinderen van groep 3 - 8. Daag uw slimme kinderen uit met deze handige werkboeken.
Specificaties
Product Naam ZIP - Informatieverwerking werkboek (5 ex.)
Art.nr. 54550
ISBN nummer Nee
Uitvoering Nee
Auteur Nee
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:ZIP - Informatieverwerking werkboek (5 ex.)
Uw waardering