Zweden, verrijkingswerk groep 7-8 (5 ex.)

Verrijkingsmateriaal voor groep 7 en 8. Zouden de Zweden net zo ruig zijn als de Vikingen, of net zo ondeugend als Pippi Langkous? In dit werkboek kom je allerlei dingen en mensen uit Zweden tegen, en dan merk je dat Zweden dichterbij is dan je denkt.
Voeg toe aan verlanglijst

Zouden de Zweden net zo ruig zijn als de Vikingen, of net zo ondeugend als Pippi Langkous? In dit werkboek kom je allerlei dingen en mensen uit Zweden tegen, van ABBA tot Zweedse gehaktballetjes en van Astrid Lindgren tot Zlatan Ibrahimovic. En dan merk je dat Zweden dichterbij is dan je denkt.

Verrijkingsmateriaal voor groep 7 en 8. Voor kinderen die meer willen. Deze werkboeken zijn geschikt om te gebruiken als extra werk, pluswerk of om te gebruiken in de plusklas.

Soorten opdrachten

Aan het einde van elk hoofdstuk staan drie opdrachten: 

a) is een korte opdracht 
b) is een uitgebreidere opdracht 
c) is een opdracht die samen met anderen wordt gedaan

Tijdsplanning

Bij de ontwikkeling van het boek is ervan uitgegaan dat er zes weken lang drie uur per week aan gewerkt wordt. Op die manier kan elke week één hoofdstuk worden doorgewerkt. 

Benodigdheden

Dit werkboek is erop gericht om de leerling zelfstandig te laten werken. De teksten en opdrachten in de zes hoofdstukken verwijzen bewust niet naar websites of naslagwerken voor meer informatie. Zo heeft de leerling geen toegang tot internet of een bibliotheek nodig om uit dit werkboek te kunnen werken. Ook is voorzien in ruimte om de vragen te beantwoorden.

Extra opdrachten in 'Ik wil meer!'

Achter in dit werkboek staan suggesties waarmee dieper op het thema Zweden kan worden ingegaan. In de lijst met suggesties staan boeken over Zweden, musea met exposities over de Vikingen en activiteiten die te maken hebben met Zweden. Voor deze opdrachten is wel extra materiaal nodig en moeten leerlingen zelf onderzoek doen.

Introductie en begeleiding

Voor de werkhouding en motivatie van de leerling is het belangrijk dat de tijd wordt genomen om het werkboek te introduceren en het doel ervan uit te leggen. Spreek duidelijk af wat er van de leerling wordt verwacht en wanneer er tijd is voor hulp en begeleiding. 


Gerelateerd document:

Voorbeeldpagina's

Specificaties
Productnaam Zweden, verrijkingswerk groep 7-8 (5 ex.)
SKU 80050
ISBN-nummer 978-94-91510-01-4
Uitvoering Werkboek met 52 pagina's.
Auteur Sandra van Bijsterveld
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zweden, verrijkingswerk groep 7-8 (5 ex.)
Uw waardering
Back to Top
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!