Winkelwagen

Werkboek Mindset (5 ex.)

Mindset voor kinderen uit groep 7 en 8, vóór de overgang naar het Voortgezet Onderwijs. Bewezen: wie denkt dat hij beter kan worden in wiskunde, wordt dat ook. Wie denkt dat dat niet gebeurt, wordt inderdaad niet beter. Waarom niet? Het antwoord is Mindset.
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews

Mindset voor kinderen uit groep 7 en 8, vóór de overgang naar het voortgezet onderwijs.

Waarom worden sommige mensen goed in wiskunde?

Is dat aanleg, of is dat wat anders? En als iets niet meteen lukt, wat zegt dat dan over jou en over hoe goed je in iets kan worden?

Onderzoek wijst uit dat de manier waarop iemand tegen leren aankijkt, de mindset, belangrijk is voor het plezier dat mensen aan het leren beleven. En voor hoe goed ze worden in dingen. Hoe werkt dat? Carol Dweck, Professor Psychologie aan de vooraanstaande Stanford Universiteit heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan en Yvonne van de Ven heeft die kennis vertaald naar een unieke methode die kinderen helpt om de juiste mindset aan te nemen. Daardoor zullen ze fouten maken minder erg gaan vinden en leren leuker. 

Unieke methode

Niet kennis, maar een spannend verhaal staat centraal in deze methode. Het is de basis van een aantal oefeningen die de kinderen helpen om anders tegen leren aan te kijken. In 4 weken worden kinderen zich ervan bewust wat er in hun hersenen gebeurt als ze iets leren en dat fouten maken bij het leerproces hoort. De oefeningen zijn gebaseerd op een wetenschappelijk getoetste methode om de mindset blijvend te veranderen. 

Waarom een verhaal?

Een verhaal spreekt kinderen op een andere manier aan, dan wanneer ze op een ‘gewone’ manier leren. Het is bewezen dat kinderen symbolische oplossingen uit verhalen overnemen. 

Waarom groep 7 en 8?

Uit onderzoek blijkt dat juist deze kinderen groot belang hebben bij de juiste mindset. De overgang naar de middelbare school heeft veel impact en het blijkt dat de mindset van de leerlingen een goede voorspeller is van hoe ze het op de middelbare school zullen doen. 
De methode kan ook voor jongere kinderen gebruikt worden.


Gerelateerd document:

Voorbeeldpagina's

Specificaties
Product Naam Werkboek Mindset (5 ex.)
Art.nr. 88170
ISBN nummer 978-94-91510-49-6
Uitvoering Werkboek met 31 pagina's.
Auteur Yvonne van de Ven
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Werkboek Mindset (5 ex.)
Uw waardering