Kunstgeschiedenis De oudheid - groep 5 en 6 (5 ex.)

SKU
58000
Waardering:
100 % of 100
€ 36,95
Dit werkboek is ontworpen om leerlingen extra uitdaging in de vorm van verrijkingswerk te bieden. Het is een combinatie van theorie over kunstbeschouwing en theorie over kunstgeschiedenis. Verrijkingswerk voor de hoogbegaafde kinderen uit groep 5 en 6.
Voeg toe aan verlanglijst

Heb jij je weleens afgevraagd wat er zo bijzonder is aan kunst? En waarom de Oude Egyptenaren twee linkervoeten hadden?

Kunst is iets heel bijzonders. Het is zelfs zo dat wetenschappers het maar niet met elkaar eens kunnen worden over wat kunst precies is! Dat klinkt misschien gek, maar in dit werkboek komen de kinderen er zelf achter waarom dat zo is.

Voor wie

Verrijkingswerk voor de hoogbegaafde kinderen uit groep 5 en 6. En voor reguliere kinderen uit groep 7 en 8 die meer aankunnen.

Kunstzinnige oriëntatie

Dit werkboek is een combinatie van theorie over kunstbeschouwing en theorie over kunstgeschiedenis. Vanaf hoofdstuk 1 gaat de leerling aan het einde van elk hoofdstuk zelf aan de slag met zijn of haar eigen tentoonstelling. Dit werkboek leert kinderen zich open te stellen voor kunst, wat in lijn ligt met de karakteristiek van Kunstzinnige Oriëntatie in het primair onderwijs.

Soorten opdrachten

Dit werkboek is ontworpen om leerlingen extra uitdaging in de vorm van verrijkingswerk te bieden. Deze uitdaging komt niet alleen naar voren in het onderwerp, maar vooral ook in de soorten opdrachten. Bijna alle opdrachten bestaan uit open vragen, waarbij de leerling gevraagd wordt te analyseren, filosoferen, evalueren, toe te passen en te creëren.

Begeleiding

In principe kan de leerling de hoofdstukken zelfstandig verwerken. Sommige onderdelen van het werkboek zijn lastiger dan andere. Hierbij kan extra begeleiding noodzakelijk zijn.

Deel 2: Kunstgeschiedenis Middeleeuwen

Dit werkboek maakt onderdeel uit van deel 2: Kunstgeschiedenis – middeleeuwen.

 


Gerelateerde documenten:

Inhoudspagina Voorbeeldpagina's

Specificaties
Productnaam Kunstgeschiedenis De oudheid - groep 5 en 6 (5 ex.)
SKU 58000
ISBN-nummer 978-94-91510-75-5
Uitvoering Werkboek met 48 pag.
Auteur Emmi M. Visser
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kunstgeschiedenis De oudheid - groep 5 en 6 (5 ex.)
Uw waardering
Back to Top
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!