Winkelwagen

Passend onderwijs voor begaafde kinderen

In negen hoofdstukken komen alle facetten van het omgaan met begaafde leerlingen op de reguliere basisschool aan de orde. Het boek is opgedeeld in drie delen. Literatuur voor alle specialisten hoogbegaafdheid.
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews

'Passend onderwijs voor begaafde leerlingen' is de opvolger van het succesvolle boek 'Professioneel omgaan met hoogbegaafde leerlingen in het basisonderwijs'. In dit boek gaan de auteurs uit van de alledaagse onderwijspraktijk in het reguliere basisonderwijs waarin leraren gedifferentieerd onderwijs bieden maar tevens grenzen ervaren van wat redelijkerwijs haalbaar is in hun eigen groep. De auteurs benaderen onderwijs aan begaafde leerlingen vanuit een oplossingsgericht perspectief en zien begaafde leerlingen daarom niet als zorgenkinderen maar als kansleerlingen.

In 9 hoofdstukken komen alle facetten van het omgaan met begaafde leerlingen op de reguliere basisschool aan de orde. Het boek is opgedeeld in drie delen.

Deel 1: Verkenning

* Wat is begaafdheid?
* Herkennen van kenmerken van begaafdheid
* Van educatieve behoefte naar een handelingsplan

Deel 2: Interventies

* Slimme kleuters
* Vervroegde doorstroming
* Compacting van de reguliere leerstof
* Verrijkingsonderwijs in groep 3-8

Deel 3: Speciaal

* Onderpresteren
* Begaafd maar wel moeite met leren

'Passend onderwijs voor begaafde leerlingen' biedt pedagogiek- en didactiekdocenten een breed kennisraamwerk om aan hun studenten over te dragen. Het haakt aan bij moderne onderwijsontwikkelingen en is zeer praktijkgericht. Het boek biedt door een inhoudelijk basisprogramma een stapsgewijze begeleiding voor (aspirant-)leraren. Uitgelegd wordt hoe leerkrachten voor hun begaafde leerlingen vanuit een inclusief perspectief de leerlingbegeleiding kunnen oppakken.

Specificaties
Product Naam Passend onderwijs voor begaafde kinderen
Art.nr. 55110
ISBN nummer 9789023249665
Uitvoering Softcover 152 pag.
Auteur Sylvia Drent, Eleonoor van Gerven
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Passend onderwijs voor begaafde kinderen
Uw waardering