Winkelwagen

Het draakje en de verborgen schat - leesboek

SKU
52910
Waardering:
100% of 100
€ 13,95

Een prachtig geïllustreerd leesboek voor kinderen van 5-11 jaar. 'Het draakje en de verborgen schat' leert kinderen hoe faalangst kan ontstaan en hoe ze dit kunnen overwinnen.

  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews 14

'Het draakje en de verborgen schat' leert kinderen hoe faalangst kan ontstaan en hoe ze dit kunnen overwinnen.

Een prachtig geïllustreerd leesboek voor kinderen van 5-11 jaar: als voorleesverhaal vanaf ca. 5 jaar en zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Dyslexie en faalangst

Faalangst is lang niet altijd een grote-mensen-ding. Ook kinderen krijgen er mee te maken. Met “Het draakje en de verborgen schat” heeft Mirjam Kaijer voor hen een verhaal geschreven. Aan de hand van dit boekje leren ze het fenomeen faalangst beter begrijpen, niet zozeer in termen van een alles omvattende encyclopedische definitie, dan wel in termen van mogelijke oorzaken en de impact ervan op het kind en zijn omgeving.

Ook de boodschap die in het boekje gebracht wordt aan de hand van de metafoor van de schat is niet mis te begrijpen: faalangst los je niet op door je stoer te gedragen, wel door jezelf ‘aardig’ te vinden. In de manier waarop Mirjam Kaijer in het tweede deel van het boek deze oplossing, met als beeld het op zoek gaan naar de verborgen schat in jezelf, uitwerkt, herken je elementen die ontleend zijn aan de cognitieve gedragstherapie.

Groot geheim

Kleine draak heeft een groot geheim. Hij kan geen vuur meer spuwen. Als de andere draken erachter komen, lachen ze hem uit. Daarom besluit het draakje op zoek te gaan naar de grootste schat ooit. Dan zal hij er weer helemaal bij horen. Hij vliegt de hele wereld over en vindt wat hij zoekt. De andere draken vinden hem een echte held. En toch lukt het nog steeds niet om vuur te spuwen. Totdat hij een geheimzinnige, oude man tegenkomt... 


Gerelateerd document:

Voorbeeldpagina's

Specificaties
Product Naam Het draakje en de verborgen schat - leesboek
Art.nr. 52910
ISBN nummer 978-94-915-10-212
Uitvoering Hardcover leesboek, 43 pagina's.
Auteur Auteur: Mirjam Kaijer. Illustraties: Frits Smid.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Het draakje en de verborgen schat - leesboek
Uw waardering


Gerelateerde Berichten