Winkelwagen

Leren leren racespel

SKU
58910
Waardering:
100% of 100
€ 58,50

Leg een baan - Start de race - Begin te leren.

Slimme kinderen racen door het (school)werk en vliegen daardoor nogal eens uit de bocht. Deze racers hebben vaardigheden nodig om op koers te blijven. 

Het Leren leren racespel geeft inzicht in executieve functies en laat leerlingen nadenken over hun aanpak bij opdrachten en taken. Kortom leren leren inzichtelijk maken. 


  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews 4

Slimme kinderen racen door het (school)werk en vliegen daardoor nogal eens uit de bocht. Deze racers hebben vaardigheden nodig om op koers te blijven.

Kennis- en inzichtvragen

Via kennis- en inzichtvragen worden tijdens het spel zoveel mogelijk punten verzameld. Na afloop kunnen leerlingen de executieve functies toepassen bij het verwerken van opdrachten. 

Het spel heeft een positieve invloed op de sociale vaardigheden en het leerproces.
Komt jouw groep in poleposition? 

Doel

Door dit spel te spelen zullen leerlingen bewustwording krijgen van executieve functies en leren nadenken over hun eigen handelen, leren-leren dus. Probeer tijdens de les zoveel mogelijk punten als groep/klas te verzamelen. Let op! De groep krijgt 50 bonuspunten bij de finish als alle 9 groepsvragen (executieve functies) zijn behandeld op het reflectieblad.  

Meerdere keren spelen

Je kunt het spel meerdere keren per jaar spelen. Varieer in A, B, C en D-vragen. Bijvoorbeeld, de eerste keer behandel je alleen de A-vragen van de groepsvragen. Er zijn genoeg mogelijkheden om het spel naar eigen inzicht te variëren. 

Doelgroep

Het spel is gemaakt voor meer- en hoogbegaafde kinderen. Het is zeer geschikt om te spelen in de plusklas, maar ook in de reguliere groep. Voor leerlingen van groep 5 - 8, voor de (plus)klas, voor reguliere en hoogbegaafde kinderen.

Vanaf 8 jaar
> 3 spelers, er is geen maximum, spelers gaan samenwerken
30 - 60 minuten

Specificaties
Product Naam Leren leren racespel
Art.nr. 58910
ISBN nummer 978-94-92990-17-4
Uitvoering Bordspel 30 - 60 minuten, vanaf 8 jaar.
Auteur Bouke van der Meulen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Leren leren racespel
Uw waardering


Gerelateerde Berichten