Winkelwagen

Ouderhulpkaarten Het jonge Kind

SKU
52560
Waardering:
100% of 100
€ 89,95
De Ouderhulpkaarten Het jonge kind geven ouders extra handvatten om thuis met hun kinderen, van 0 tot 4 jaar, aan de slag te gaan met taal, spel en de sociaal-emotionele ontwikkeling.
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews 1

De Ouderhulpkaarten Het jonge kind geven ouders extra handvatten om thuis met hun kinderen, van 0 tot 4 jaar, aan de slag te gaan met taal, spel en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

18 kaarten

In de map ‘Ouderhulpkaarten Het jonge kind’ vindt u 18 verschillende kaarten. Deze kaarten zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd van 0 to 4 jaar. De kaarten zijn geschikt voor baby’s, dreumesen en peuters. De kaarten zijn onderverdeeld in drie categorieën:

- Taalontwikkeling
- Spelontwikkeling
- Sociaal-emotionele ontwikkeling

Elke categorie heeft 6 mogelijke kaarten die u kunt meegeven aan ouders. U kunt in één oogopslag zien voor welke leeftijd de kaart te gebruiken is. Sommige kaarten zijn geschikt voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar. De kaarten zijn los van elkaar te gebruiken, en hebben ook een relatie met elkaar. Op elke kaart treft u een stukje achtergrondinformatie, een korte instructie en een aantal activiteiten dat ouders met hun kind kunnen uitvoeren.

Werkwijze

Het is de bedoeling dat u de kaarten meegeeft aan de ouders als u dat wenselijk vindt en er een geschikt moment is. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een oudergesprek. U kunt dan een kaart even kort doornemen en aangeven waarom u deze kaart uitdeelt.

Achtergrond

Het gezamenlijk optrekken van de kinderopvang en de peuterspeelzaal blijkt een gunstig effect te hebben op zowel de cognitieve ontwikkeling, als het sociaal functioneren van kinderen.

Uit een analyse van tientallen wetenschappelijke onderzoeken naar het effect van verschillende vormen van ouderbetrokkenheid op de leerresultaten van kinderen blijkt dat de ouderbetrokkenheid thuis de meest effectieve vorm van ouderbetrokkenheid is.

Waarom de ouderhulpkaarten?

- Praktisch te gebruiken 
- Kinderen ontwikkelen zich sneller
- Eenvoudig mee te geven aan ouders 
- Stimuleert onderwijsondersteunend gedrag van ouders 
- Grotere binding tussen school en ouders 


Voorbeeldkaarten:

Taalontwikkeling Spelontwikkeling

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Specificaties
Product Naam Ouderhulpkaarten Het jonge Kind
Art.nr. 52560
ISBN nummer 978-90-817120-5-7
Uitvoering Map met 197 pagina's.
Auteur Hans Christiaanse, Mieke Vos, Mariëtte Mengerink, Gerkina Doze en Marieke Gerrits.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ouderhulpkaarten Het jonge Kind
Uw waardering


Gerelateerde Berichten
Ook interessant