Doorzetters Peter de Grote, verrijkingswerk groep 5-6 (5 ex.)

SKU
88210
Waardering:
100 % of 100
€ 33,95
Doorzetters zijn werkboeken over mensen die niet bang waren om fouten te maken. Ze kozen niet voor de makkelijkste weg, maar gingen nieuwe uitdagingen aan. Ze gaven het niet op als het moeilijk werd, maar zetten door. Geschikt om te gebruiken als extra werk, pluswerk en om te gebruiken in de plusklas, voor kinderen uit groep 5 en 6.
Voeg toe aan verlanglijst

Doorzetters zijn werkboeken over mensen die niet bang waren om fouten te maken. Ze kozen niet voor de makkelijkste weg, maar gingen nieuwe uitdagingen aan. Ze gaven het niet op als het moeilijk werd, maar zetten door. En daarmee werden ze wereldberoemd.

In de Doorzetter-werkboeken wordt verteld over mensen die grote dingen hebben bereikt, waarbij veel aandacht wordt besteed aan de weg die ze hiervoor hebben moeten gaan: hoe gingen zij om met uitdagingen, fouten en inspanning? Het besef dat ook grote namen niet 'vanzelf' goed waren in bepaalde vaardigheden, kan bijdragen aan een growth mindset en zo aan het vertrouwen van de leerling in de eigen ontwikkelbaarheid en de motivatie om te leren.

Peter de Grote

Deze Doorzetter gaat over de Russische tsaar Peter de Grote. Hij had een lui leventje kunnen leiden in zijn paleizen. In plaats daarvan ging hij onder een valse naam naar Nederland om te leren hoe je schepen bouwt. Met zijn harde werken maakte hij van Rusland een moderner land met een sterke vloot.

Pluswerk

Dit werkboek is geschikt om te gebruiken als extra werk, pluswerk en om te gebruiken in de plusklas. Het werkboek is ontwikkeld voor kinderen uit groep 5 en 6. 

Opbouw

Het werkboek is opgebouwd uit 6 hoofdstukken. In de hoofdstukken worden stukjes tekst afgewisseld met opdrachten. Bij een klein deel van opdrachten is slechts één antwoord mogelijk. 

De leerling werkt zelfstandig aan dit werkboek: 

- Creatief denken.
- Verbanden leggen. 
- Verschillen of overeenkomsten zoeken
- Conclusies trekken.
- Analyseren
- Zelfreflectie
- Een eigen mening formuleren. 

Introductie en begeleiding


Voor de werkhouding en motivatie van de leerling is het belangrijk dat de tijd wordt genomen om het werkboek te introduceren en het doel ervan uit te leggen. 


Zelfstandig werken

Dit werkboek is erop gericht om leerlingen zelfstandig te laten werken. Voor de werkhouding en motivatie van de leerling is het belangrijk dat de tijd wordt genomen om het werkboek te introduceren en het doel ervan uit te leggen. het werkboek bestaat uit geweldige open, creatieve opdrachten waarbij de inbreng van kinderen groot is. 


Gerelateerde documenten:

Inhoudspagina Voorbeeldpagina's

Specificaties
Productnaam Doorzetters Peter de Grote, verrijkingswerk groep 5-6 (5 ex.)
SKU 88210
ISBN-nummer 978-94-91510-66-3
Uitvoering Werkboek met 28 pagina's.
Auteur Sandra van Bijsterveld
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Doorzetters Peter de Grote, verrijkingswerk groep 5-6 (5 ex.)
Uw waardering
Back to Top
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!