Winkelwagen

Ken je kwaliteiten - Jeugdkwaliteitenspel

SKU
57030
Waardering:
100% of 100
€ 34,94

Doel van Ken je kwaliteiten is leerlingen bewust(er) maken van hun eigen kwaliteiten en op die manier bijdragen aan een positief zelfbeeld.

  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews 2

Ken je kwaliteiten - jeugdkwaliteitenspel is de opvolger van het Kinderkwaliteitenspel en Ken je kwaliteiten (VO). De tekeningen zijn vernieuwd, de twee niveaus zijn samengevoegd in één spel en er zijn kaartjes bijgekomen die betrekking hebben op 21ste eeuwse vaardigheden.

Bewust maken van eigen kwaliteiten

Doel van Ken je kwaliteiten is leerlingen bewust(er) maken van hun eigen kwaliteiten en op die manier bijdragen aan een positief zelfbeeld. Het spel bestaat uit een handleiding en 90 kaartjes, waarvan 60 kaartjes basiskwaliteiten bevatten en 30 kaartjes voortgezette kwaliteiten. Op elk kaartje staat een woord, zoals dromerig, slim of eerlijk.

Op alle kaartjes staat ook een grappige illustratie van de benoemde kwaliteit. In de uitgebreide handleiding staan diverse werkvormen concreet beschreven en handvatten voor tijdens de gesprekken.

Individueel, groepjes, klassikaal

De kaartjes kunnen zowel op individueel niveau, in kleine groepjes als klassikaal gebruikt worden. Uitgangspunt voor een gesprek is steeds het woord op een kaartje, waarbij concrete vragen worden gesteld door de leraar, mentor, interne begeleider of zorgcoördinator.

Gebruikers over het Kinderkwaliteitenspel

“De kinderen waren heel enthousiast. Ze waren erg open over hoe ze over dingen dachten. Vaak verrasten ze mij met hun reacties en opmerkingen.”

“Het werken met de kaartjes creëert een prettige, open sfeer. Het zorgt ervoor dat kinderen meer over zichzelf en anderen gaan nadenken en elkaar anders gaan bekijken.”

“Ik heb bewust twee jongens uitgekozen met wie ik in de groep nog wel eens moeite heb. We hebben een half uurtje gesproken over hun kwaliteiten. Ik merkte daarna echt een verandering in het contact: ze zijn een stuk opener naar mij toe.”

De kracht in jezelf

Dit spel maakt ook onderdeel uit van de uitgave 'De kracht in Jezelf', geschreven door jan Kuipers.     


Gerelateerd document:

Handleiding

Specificaties
Product Naam Ken je kwaliteiten - Jeugdkwaliteitenspel
Art.nr. 57030
ISBN nummer 9789065080110
Uitvoering Spel met 90 kaartjes en een handleiding
Auteur Els Loman (CPS)
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ken je kwaliteiten - Jeugdkwaliteitenspel
Uw waardering
Ook interessant