Winkelwagen

De kracht in jezelf

SKU
59650
Waardering:
100% of 100
€ 79,94

Ga in gesprek met onderpresterende kinderen, met concrete opdrachten en thema's. Dit is een handreiking om in samenwerking met de onderpresterende leerling om te gaan met onderpresteren.

Met dit pakket help je kinderen in het omgaan met leergedrag en sociale en emotionele belemmeringen.

  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews 1

Onderpresteren is bijna altijd inherent aan hoogbegaafdheid. Hoogbegaafdheid en onderpresteren krijgen op scholen veel aandacht. Het is belangrijk dat hoogbegaafde kinderen leren om weer te leren, oftewel leren leren. Dit hangt sterk samen met de motivatie van hoogbegaafde kinderen. Hoogbegaafdheid is door onderpresteren een complex begrip.  

Met dit pakket help je kinderen in het omgaan met leergedrag en sociale en emotionele belemmeringen. 

Hoogbegaafde kinderen krijgen niet altijd het gewenste onderwijsaanbod en de juiste begeleiding, met als gevolg dat zij onvoldoende worden uitgedaagd en blijven hangen in het ‘informele leren’. Als gevolg daarvan ontwikkelen ze onvoldoende vaardigheden in bijvoorbeeld discipline en doorzetten en metacognitieve vaardigheden, zoals plannen en reflecteren. Onvoldoende vaardigheden in het ontwikkelen van leren leren kan leiden tot onderpresteren. Hoogebegaafde kinderen kunnen zich ongelukkig en geïsoleerd voelen of vluchtgedrag vertonen. Veel voorkomende problemen zijn verveling, perfectionisme (inclusief faalangst), onzekerheid en hyperactiviteit. 

Handreiking


Met 'De kracht in jezelf' wordt een handreiking gegeven voor leerkrachten en begeleiders om in samenwerking met de onderpresterende leerling om te gaan met het fenomeen onderpresteren. 

In een één-op-één setting gaan leerling en begeleider aan de slag met concrete opdrachten en thema's. 

Onderpresteren is niet iets wat van de ene dag op de andere ontstaat en ook de oplossing is niet zomaar voor handen. De titel van deze uitgave geeft aan dat het ontwikkelen van leren leren en het verhelpen van (risico's op) onderpresteren vooral ligt in 'de kracht in jezelf.' Hoogbegaafde kinderen hebben hier veel belang bij. 

Voor wie

'De kracht in jezelf' is goed bruikbaar voor IB'ers, leerkrachten en particulier begeleiders die het thema 'hoogbegaafdheid' in de vingers hebben of zich er meer in willen verdiepen. 

Extra materialen


Bij deze uitgave kunt u het beste Nikitin 4, Nikitin 5 en 'Ken je Kwaliteiten - jeugdkwaliteitenspel' gebruiken. Deze uitdagende spellen kunt u ook bij Eduforce bestellen.Gerelateerd document:

Voorbeeldpagina's

Specificaties
Product Naam De kracht in jezelf
Art.nr. 59650
ISBN nummer 978-94-92131-65-2
Uitvoering Boek met 140 pag.
Auteur Jan Kuipers
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De kracht in jezelf
Uw waardering


Gerelateerde Berichten
Ook interessant