Vlotte Geesten - reactiespel

SKU
56260
Waardering:
100 % of 100
€ 13,95

Bij vlotte geesten staan vijf voorwerpen centraal. Er wordt steeds een kaartje omgedraaid waaruit slechts één voorwerp als goed antwoord kan worden geconcludeerd.

Een leuk reactiespel voor alle kinderen vanaf 6 jaar. 

Een reactiespel is een spel die je tegen een ander speelt en waarbij je goed moet kijken en snel moet reageren om te winnen.

Voeg toe aan verlanglijst

Het huisspook heeft in de kelder van de burcht een oud fotoapparaat gevonden. Daarbij heeft hij alles op de gevoelige plaat gezet wat hij bij het rondspoken graag laat verdwijnen... en ook zichzelf natuurlijk. Helaas maakt de betoverde camera veel foto's in de verkeerde kleur. Soms is de groene fles wit, dan weer blauw. Als hij de foto's bekijkt, raakt hij zo in de war dat hij niet meer weet wat hij moet wegtoveren. Kun jij hem helpen en het juiste voorwerp noemen of zelfs voor hem laten verdwijnen? Elke ronde wordt een kaart omgedraaid. De spelers moeten nu zo snel mogelijk het gezochte voorwerp pakken of roepen. Wie dat het snelste doet, krijgt de kaart. Wie wint de meeste kaarten?

Vijf voorwerpen staan in een kring op tafel, zodat iedereen er goed bij kan. Een speler draait de bovenste kaart om. Iedere speler probeert nu zo snel mogelijk het voorwerp van tafel te grijpen dat op deze kaart in de juiste kleur is afgebeeld. Als er op de kaart geen voorwerp in de juiste kleur is afgebeeld, moeten de spelers het voorwerp grijpen dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart te zien is. Wie als eerste het juiste voorwerp heeft gegrepen, legt als beloning de omgedraaide kaart voor zich op tafel en draait daarna de volgende kaart van de gedekte stapel om.Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel.

Er zijn twee soorten kaartjes:

1.
Kaartjes waarop een van de voorwerpen in de juiste kleur staat afgebeeld: een wit spook, een rode stoel, een groene fles, een blauw boek of een grijze muis. Als een van de voorwerpen precies op een kaartje staat afgebeeld, heeft dat altijd voorrang boven de tweede manier van determineren welk voorwerp er bedoeld wordt.

2.
Als geen van de voorwerpen precies op het kaartje staat afgebeeld, ga je kijken van welk voorwerp juist niets te vinden is op het kaartje: de kleur niet en het voorwerp niet. Staan op een kaartje bijvoorbeeld een blauwe stoel en een grijs spook, dan redeneer je als volgt:

•  Het kan de stoel niet zijn
•  Het kan het spook niet zijn
•  Het kan het boek niet zijn want dat is blauw
•  Het kan de muis niet zijn want die is grijs
•  Dus is het de groene fles

Reactiespel

Een reactiespel is een spel die je tegen een ander speelt en waarbij je goed moet kijken en snel moet reageren om te winnen.

Het spel kan nog ingewikkelder worden gemaakt door bij het ene soort kaartje het voorwerp te pakken, en bij het andere soort kaartje het alleen te noemen. Een leuk strategisch spel voor alle kinderen vanaf 6 jaar. 


Gerelateerd:

Speel de online try-out game 

Specificaties
Productnaam Vlotte Geesten - reactiespel
SKU 56260
ISBN-nummer 8717249194217
Uitvoering Kaartspel
Auteur 999 Games
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Vlotte Geesten - reactiespel
Uw waardering
Back to Top
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!