De Zilveren Weken

SKU
59890
Waardering:
100 % of 100
€ 25,70
  • Koop 10 voor € 23,13 en bespaar 10%
  • Koop 20 voor € 20,56 en bespaar 20%

Een waardevol vervolg op de succesvolle De Gouden Weken 2.0.

De Zilveren Weken is de naam voor de groepsvormingsperiode na de kerstvakantie. Al is het onderhouden van de groep een continu proces, je klas heeft na een pauze extra onderhoud nodig. Waarom dat zo is en hoe je dat doet, lees je in dit boek.

In De Zilveren Weken gaan we uitgebreid in op hoe je zowel De Zilveren als Bronzen Weken vormgeeft en waar je rekening mee moet houden in vergelijking met De Gouden Weken. Het is een prachtig cadeau voor alle onderwijsmensen.

Voeg toe aan verlanglijst

Bouw door op het fundament van De Gouden Weken. Een doordacht onderhoudsprogramma om je groep bij de les te houden!

Met praktische handvatten bouw je verder op het fundament van De Gouden Weken. In De Zilveren Weken gaan we uitgebreid in op hoe je zowel De Zilveren als Bronzen Weken vormgeeft en waar je rekening mee moet houden in vergelijking met De Gouden Weken. Het is een prachtig cadeau voor alle onderwijsmensen.

De Zilveren Weken is de naam voor de groepsvormingsperiode na de kerstvakantie. Al is het onderhouden van de groep een continu proces, je klas heeft na een pauze extra onderhoud nodig. Waarom dat zo is en hoe je dat doet, lees je in dit boek.

De Zilveren Weken
De Zilveren Weken is de naam voor de periode na de kerstvakantie. Het onderhouden van je groep is natuurlijk een continu proces en na een pauze kan het fijn zijn om jouw groep weer een oppepper te geven. Bepaalde afspraken versloffen of zijn minder relevant of handig gebleken. Er kunnen verschuivingen binnen of voor de groep plaats hebben gevonden of misschien is er sprake geweest van een periode met afwisseling tussen thuis- en fysiek onderwijs. Dergelijke omstandigheden hebben invloed op de sfeer in de groep en daarmee op het taakgericht werken en dus op de resultaten.

De Zilveren Weken periode is bij uitstek geschikt om terug te blikken en vooruit te kijken. Deze weken staan in het teken van meer doen van wat werkt en dat wat niet werkt anders te doen of achterwege te laten. In deze periode wordt er iets anders van je gevraagd dan aan het begin van het schooljaar. Op het gelegde fundament in De Gouden Weken kun je nu sneller en meer diepgang bereiken.

De Zilveren (en Bronzen) Weken zit boordevol nieuwe spelvormen, evaluatievormen, coöperatieve werkvormen, energizers voor thuisonderwijs en kant-en-klare voorbeeldroosters voor kleuters, onder-, midden-, bovenbouw en vo. De werkvormen passen bij de meest recente inzichten uit de theorie en wetenschap, vertaald naar de onderwijspraktijk. Kortom, een doordacht programma.

De Zilveren Weken met:
• Vernieuwde inzichten uit theorie en praktijk.
• Nieuwe unieke werkvormen en energizers.
• Een oplossingsgerichte groepsmethodiek om doelgericht verder te bouwen.
• Toepassingen om te reflecteren op verleden, heden en de toekomst.
• Extra aandacht voor de afsluiting van het schooljaar (Bronzen Weken).
• Extra aandacht voor de afsluiting van het schooljaar (Bronzen Weken).
• Extra aandacht voor thuisonderwijs en tijdens een lockdown, met treffende online energizers.
• Voorbeeld weekroosters voor kleuters, onder-, midden-, bovenbouw en vo.


De Bronzen Weken
In dit boek gaan we uitgebreid in op hoe je De Bronzen Weken vormgeeft en waar je rekening mee moet houden in vergelijking met De Gouden Weken.

De Gouden Weken
De eerste weken tijdens de start van een nieuw schooljaar worden ook wel De Gouden Weken genoemd. Een belangrijke pijler is de focus op groepsvormende activiteiten enerzijds en op ouderbetrokkenheid anderzijds. We streven naar een groep die zelf kiest voor positieve normen en waar in een veilige structuur gewerkt kan worden aan leren van en met elkaar.


Gerelateerde documenten:

Inhoudsopgave Voorbeeldpagina's

Specificaties
Productnaam De Zilveren Weken
SKU 59890
ISBN-nummer 9789492990716
Uitvoering Softcover met 176 pagina's.
Auteur Boaz Bijleveld
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:De Zilveren Weken
Uw waardering
Back to Top
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!