Latijn en leren leren, groep 7, 8 en vo (5 ex.)

SKU
59900
Waardering:
100 % of 100
€ 43,70

Latijn is de taal van de Romeinen die tweeduizend jaar geleden leefden. Toch is Latijn ook nu nog springlevend. Benieuwd hoe deze taal in elkaar zit? Altijd al eens willen weten wat naamvallen zijn? Ga dan aan de slag met dit boek!

Latijn en leren leren, verrijkingswerk voor groep 7, 8 en vo.

Voeg toe aan verlanglijst

In dit boek leer je de basis van de taal Latijn. Je leert hoe je woordjes kunt stampen, teksten kunt leren en hoe je je cijferlijst kunt bijhouden. Het hoofddoel van deze methode is om leerlingen uitdaging te bieden en vaardigheden te laten ontwikkelen rond het leren van een nieuwe taal en het eigen maken van informatie.

Deze lesmethode streeft ernaar om bij leerlingen de vaardigheden ‘denken’ en ‘leren leren’ verder te ontwikkelen. Sterke leerlingen hoeven zich vaak minder in te spannen. Hierdoor bestaat de kans dat zij deze studievaardigheden niet voldoende ontwikkelen, terwijl vaardigheden essentieel zijn, met name in het voortgezet onderwijs. Deze lesmethode speelt hierop in.

Doelen en soorten opdrachten

Het hoofddoel van deze methode is om leerlingen uitdaging te bieden en vaardigheden te laten ontwikkelen rond het leren van een nieuwe taal en het eigen maken van informatie. De hoofdstukken zijn zorgvuldig opgebouwd rond de basis van het Latijn.

Zelfstandig verwerken

De leerling kan de hoofdstukken zelfstandig verwerken. Je kan wel van tevoren samen met de leelingen het hoofdstuk doornemen, zodat de leerling daarna zelfstandig aan het werk gaat. Het geeft voordelen om meerdere leerlingen tegelijk met Latijn te laten werken. De leerlingen kunnen samenwerken bij lastige onderdelen, het leren van grammatica en elkaar overhoren bij het stampen van woordjes. 

Online ondersteuning op eduforcedigitaal.nl

Met gratis online luisterfragmenten om de uitspraak te oefenen. 

Levelwerk 

Latijn en leren leren maakt geen onderdeel uit van Levelwerk maar kan wel naast Levelwerk worden ingezet. Geschikt voor hoogbegaafde kinderen uit groep 7 en 8, voor de periode na de voorjaarsvakantie tot en met de zomervakantie. 

Meer uitdaging nodig?

Heeft de leerling behoefte aan verrijkingswerk op het gebied van taal, dan kan de reeks Denken over Taal geschikt zijn. Deze boeken zijn zeer pittig en gaan over taal met een taalkundige insteek. Ook de werkboeken Taal(eigen)wijs kunnen ingezet worden. Die sluiten nauwer aan bij het reguliere curriculum en zitten net een niveau lager dan Denken over Taal, maar bevatten eveneens veel diepgang en uitdaging op taalgebied. Op rekengebied is Denken in Getallen een zeer pittige reeks waarin leerlingen op de hogere denkniveaus uitgedaagd worden.


Gerelateerde documenten:

Inhoudspagina Voorbeeldpagina's

Specificaties
Productnaam Latijn en leren leren, groep 7, 8 en vo (5 ex.)
SKU 59900
ISBN-nummer 978-94-92990-67-9
Uitvoering Werkboek met 64 pagina's.
Auteur Emmi M. Visser
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Latijn en leren leren, groep 7, 8 en vo (5 ex.)
Uw waardering
Back to Top
Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!