Winkelwagen

Werkboek Dyslexie, wat is dat? voor PO (5 ex.)

SKU
80010
Waardering:
100% of 100
€ 34,95

Aan de hand van het werkboek 'Dyslexie, wat is dat? psycho-educatie' wordt de leerling uitgedaagd en ondersteund bij het ontdekken van de betekenis van dyslexie. Doordat het werkboek stilstaat bij de uitleg over dyslexie en omdat het aangeeft wat dyslexie met je doet, komt er meer erkenning en acceptatie van dyslexie.

  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews 2

Voor kinderen in het basisonderwijs

Aan de hand van het werkboek 'Dyslexie, wat is dat? psycho-educatie' wordt de leerling uitgedaagd en ondersteund bij het ontdekken van de betekenis van dyslexie. Doordat het werkboek stilstaat bij de uitleg over dyslexie en omdat het aangeeft wat dyslexie met je doet, komt er meer erkenning en acceptatie van dyslexie. In de praktijk komt het voor dat kinderen moeite hebben er over te spreken en liever de dyslexie wegstoppen of vermijden. Met behulp van juist doorvragen wordt de leerling aangemoedigd om mogelijkheden en onmogelijkheden onder ogen te zien.

Psycho-educatie

Wanneer er bij kinderen, jongeren of volwassenen dyslexie wordt gediagnosticeerd volgt er dikwijls behandeling. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het uitleg geven over dyslexie. Dit wordt ‘psycho-educatie’ genoemd. Het werkboek is hierbij een handige ondersteuning. Bij dyslexie is het van belang om uitleg en informatie over de stoornis te geven.

Frequentie 

Het is belangrijk om zo snel mogelijk, nadat de diagnose is gesteld, te beginnen met de opdrachten. Het werken met de opdrachten is een onderdeel van de lees- en spellingbehandeling. Geadviseerd wordt om 'Dyslexie, wat is dat? psycho-educatie' bij elke sessie te gebruiken, totdat het helemaal is doorgewerkt. Er kan voor worden gekozen om eerst het werkboek door te werken, om daarna de behandeling te starten die gericht is op het lezen en/of spellen.

Kinderen van 7-12 jaar 

'Dyslexie, wat is dat? psycho-educatie' is ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 7-12 jaar. Voor leerlingen in het middelbaar onderwijs is er een eigen werkboek beschikbaar: 'Dyslexie, wat is dat VO'. 

Handleiding

Er is een handleiding beschikbaar voor ouders, leerkrachten en begeleiders.


Gerelateerd document:

Voorbeeldpagina's

Specificaties
Product Naam Werkboek Dyslexie, wat is dat? voor PO (5 ex.)
Art.nr. 80010
ISBN nummer 978-90-76838-47-2
Uitvoering Werkboek met 33 pagina's.
Auteur Thea Vogelaar en Ellen Titre.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Werkboek Dyslexie, wat is dat? voor PO (5 ex.)
Uw waardering


Gerelateerde Berichten