Winkelwagen

Losse set vraagkaartjes Let's Chat

Dit is de losse kaartenset van Let's Chat. Heb je meer kaartjes nodig, of ben je ze kwijt? Bestel deze losse kaartenset. 

Inhoud:
1. Kaartenset met 48 kaartjes.

  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews

Let’s chat – en maak een zelfportret

Dit is de losse kaartenset van Let's Chat. Heb je meer kaartjes nodig, of ben je ze kwijt? Bestel deze losse kaartenset. 

Nieuwe leerlingen, hoe kun je die het best leren kennen, voordat ze zich (mogelijk) conformeren aan de groep?


Laten we eerlijk zijn. We praten veel over leerlingen. Let’s chat zorgt juist voor een gesprek met leerlingen. Vanaf nu voer je samen met een leerling een effectief kindgesprek en kom je via de vraagkaartjes veel te weten. Daardoor kun je het onderwijs beter laten aansluiten op de leerling.

Werkwijze

De werkwijze is heel eenvoudig. Je neemt een Let’s chat-invulblad en vertelt de leerling het doel van het gesprek. Bijvoorbeeld: Ik wil je graag beter leren kennen, want… Vervolgens laat je de startvragen invullen. Voor jongere leerlingen kun je de antwoorden zelf opschrijven of je laat de leerling tekenen bij de onderwerpen.

Daarna laat je de leerling een onderwerp kiezen om over te praten. Zo kan de leerling zijn eigen route bepalen. Laat de vraagkaartjes van het onderwerp zien. Afhankelijk van de leeftijd kiest de leerling zelf of kiezen jullie in overleg een vraag uit. Ikzelf laat, als het enigszins kan, altijd zelf de vragen kiezen. Dit zorgt voor autonomie en veiligheid.

De antwoorden worden ingevuld op het Let’s chat-invulblad. Als iets niet helder is, vraag dan altijd door: Wat bedoel je daar precies mee? Hoe komt dat? Is dat altijd zo? Hoe voel jij je dan? Enzovoort.

Doelgroep

Niet alleen in plusklassen is het belang van kindgesprekken belangrijk, maar zeker ook in de reguliere groepen. Voor alle leerlingen van groep 4 t/m 8. Voer het gesprek, individueel of met een groepje, aan het begin van een schooljaar of wanneer een leerling nieuw in de klas komt.

Maak ook handig gebruik van Let’s Chat en leer nog meer over en vooral van jouw leerlingen.

TIP: Gebruik de vraagkaartjes ook eens in een kringgesprek. Je krijgt erkenning en verrassende antwoorden.

Specificaties
Product Naam Losse set vraagkaartjes Let's Chat
Art.nr. 58890
ISBN nummer 978-94-92990-13-6
Uitvoering Set van 48 vraagkaartjes.
Auteur Bouke van der Meulen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Losse set vraagkaartjes Let's Chat
Uw waardering


Gerelateerde Berichten
Ook interessant
Leren leren racespel
Waardering:
100% of 100
€ 58,50
Poster Leren leren
Waardering:
100% of 100
€ 24,84
Kei in hoogbegaafdheid
Waardering:
100% of 100
€ 29,00