Winkelwagen

Kaartenset Let's Chat - groep 4 t/m 8

Met Let’s chat ga je in gesprek met leerlingen. Voer samen met een leerling een effectief kindgesprek en kom via de vraagkaartjes veel te weten over de leerling. Daardoor kun je het onderwijs beter laten aansluiten op de leerling.

Inhoud: kaartenset met 48 kaartjes voor groep 4 t/m 8.

  • Omschrijving
  • Specificaties
  • Reviews

Kaartenset Let’s chat, voor groep 4 t/m 8

Hoe kun je nieuwe leerlingen het best leren kennen voordat ze zich conformeren aan de groep? Met Let’s chat ga je in gesprek met leerlingen. Voer samen met een leerling een effectief kindgesprek en kom via de vraagkaartjes veel te weten over de leerling. Daardoor kun je het onderwijs beter laten aansluiten op de leerling.

Werkwijze

De werkwijze is heel eenvoudig. Je neemt een Let’s chat-invulblad en vertelt de leerling het doel van het gesprek. Bijvoorbeeld: Ik wil je graag beter leren kennen, want… Vervolgens laat je de startvragen invullen. Voor jongere leerlingen kun je de antwoorden zelf opschrijven of je laat de leerling tekenen bij de onderwerpen.

Daarna laat je de leerling een onderwerp kiezen om over te praten. Zo kan de leerling zijn eigen route bepalen. Laat de vraagkaartjes van het onderwerp zien. Afhankelijk van de leeftijd kiest de leerling zelf of kiezen jullie in overleg een vraag uit. Ikzelf laat, als het enigszins kan, altijd zelf de vragen kiezen. Dit zorgt voor autonomie en veiligheid.

De antwoorden worden ingevuld op het Let’s chat-invulblad. Als iets niet helder is, vraag dan altijd door: Wat bedoel je daar precies mee? Hoe komt dat? Is dat altijd zo? Hoe voel jij je dan? Enzovoort.

Kaartjes los inzetten

Je kunt de vragen ook los gebruiken. Gebruik de vraagkaartjes in een kringgesprek. Je krijgt erkenning en verrassende antwoorden. Maak handig gebruik van de Kaartenset Let’s Chat en leer nog meer over en vooral van jouw leerlingen. Een mooie manier om op een verrassende manier in gesprek te komen met je leerlingen. 

Voor groep 4 t/m 8


Niet alleen in plusklassen is het belang van kindgesprekken belangrijk, maar zeker ook in de reguliere groepen. Voer het gesprek met alle leerlingen van groep 4 t/m 8, individueel of met een groepje, aan het begin van een schooljaar of wanneer een leerling nieuw in de klas komt. 

Specificaties
Product Naam Kaartenset Let's Chat - groep 4 t/m 8
Art.nr. 58890
ISBN nummer 9789492990136
Uitvoering Kaartenset met 48 vraagkaartjes.
Auteur Bouke van der Meulen
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kaartenset Let's Chat - groep 4 t/m 8
Uw waardering


Gerelateerde Berichten
Ook interessant
Leren leren racespel
Waardering:
100% of 100
€ 58,50
Poster Leren leren
Waardering:
100% of 100
€ 24,84
Kei in hoogbegaafdheid
Waardering:
100% of 100
€ 28,00