Winkelwagen

Hoe herken je het verschil tussen een pientere en een hoogbegaafde leerling?

Hoe herken je het verschil tussen een pientere en een hoogbegaafde leerling?

Bouke van der Meulen, auteur Let’s chat

Deze vraag kwam bij een teambijeenkomst over hoogbegaafdheid ter sprake. Er werd een lijstje met de kenmerken van pientere en hoogbegaafde leerlingen getoond. Ik vond de benadering niet erg overtuigend. Moet je dit lijstje afvinken om te zien waar de leerling het best past? Klopt de indeling op het lijstje? Zou de opsomming van kenmerken niet uitgebreider zijn?

Naar mijn mening begin je eerst met een kindgesprek om de leerling beter te leren kennen; hoe goed ken je jouw leerling daadwerkelijk? Mijn motto is: werk eerst aan de relatie en daarna komt de (h)erkenfase. Voor een laagdrempelig kindgesprek om je leerling beter te leren kennen, heb ik Let’s chat ontwikkeld.

Ook starten met een laagdrempelig kindgesprek en je leerling nóg beter leren kennen? Probeer eens Let’s chat. Neem een Let’s chat-invulblad, kies vragen en reflecteer. Met de (door de leerling uitgezochte) vraagkaartjes en het invulblad voer je het kindgesprek. Als alle onderwerpen besproken en ingevuld zijn, is er een mooi zelfportret van de leerling ontstaan. Durf jij de creatieve of serieuze vragen van Let’s chat aan?

Let’s chat compleet

Na Let’s chat weet je meer van je leerling dan je al wist. Neem een Let’s chat-invulblad, kies vragen en reflecteer. Met de vragen en het invulblad van Let’s chat voer je een effectief kindgesprek en kom je veel te weten over je leerling. Als alle onderwerpen besproken en ingevuld zijn, is er een mooi zelfportret van de leerling ontstaan.

- Met Let’s chat leer je je groep of nieuwe leerling beter kennen.
- Gesprek waarin talent, creativiteit en overdenking aan bod komen.

Inhoud:

1. Invulbladen
2. Kaartenset
3. Toelichting

Bouke van der Meulen, auteur Let’s chat


Gerelateerde Berichten