Hoe voel jij je vandaag?

Hoe voel jij je vandaag?

Thyra Koeleman, auteur en trainer van Het hele kind in beeld

Goedendag leerkracht, leerkracht-assistent, student, therapeut en ouder... Ben je goed geaard? Voel je je vandaag ontspannen en ben je in staat mee te stromen met wat deze dag je gaat brengen? Voel je je passie en datgene waar je gelukkig van wordt? Heb je het allemaal op een rijtje voor vandaag?

Ja?
Dan zijn je menselijke elementen in balans. Je bent krachtig, invoelend, gepassioneerd, bezield en mentaal in staat om deze dag tot een mooie ervaring te maken met zowel de positieve als de negatieve momenten.

Nee? Dan kan je twee dingen doen:
Je gaat door en voelt je waarschijnlijk vermoeid en minder tevreden aan het eind van de dag.

Of:

Je onderneemt direct actie en voedt dat onderdeel wat voeding nodig heeft. Dit is de kern van de visie ‘het hele kind in beeld’. Een holistische (totale) zienswijze om naar het kind te kijken. Het bijzondere is dat deze visie bij jouwzelf als ouder, leerkracht, therapeut of verzorger/ begeleider begint.

Ben jij je bewust en heb je inzicht in je eigen functioneren van deze elementen? Onderzoek naar je eigen constitutie geeft waardevolle informatie over jezelf en geeft je inzicht hoe en op welke manier je reageert op ervaringen en mensen in je leven. Vanuit deze kennis ga je ontdekken hoe de constitutie is van jouw kind(eren) of de kinderen waarmee je (samen) werkt.

Je leert om niet alleen naar de uitingsvormen van het kind te kijken maar naar de oorsprong van waaruit de uitingsvorm ontstaat.

Nieuwsgierig?

Kijks eens op: www.hethelekindinbeeld.nl 

Thyra Koeleman, auteur en trainer van Het hele kind in beeld