Winkelwagen

Monthly Archives: September 2017

 1. Positieve groepsregels – De gouden weken
  20
  Sep

  Positieve groepsregels – De gouden weken

  Positieve groepsregels – De gouden weken

  Boaz Bijleveld

  Positieve groepsregels, een fijne sfeer, betrokken ouders én geluidsmeters in de klas. Het zijn concrete resultaten van de Gouden Weken op de Odysseescholen in Sneek. Alle zeven scholen gebruikten voor het eerst deze speciale methode. 

  Lees artikel
 2. Wij hebben LEVELWERK!
  19
  Sep

  Wij hebben LEVELWERK!

  “WIJ HEBBEN LEVELWERK!” 

  Regelmatig vraag ik aan leerkrachten hoe het op school gaat met de aanpak voor slimme kinderen.

  Een veelgehoord antwoord is: “Goed, want wij hebben Levelwerk!” De toon van het antwoord en bijpassende gezichtsuitdrukking wekt een indruk van vanzelfsprekendheid. Zo van : “We hebben het aangeschaft,  dus is ons aanbod voor deze kinderen geregeld.”

  Toch klopt deze vanzelfsprekendheid niet. Dat een timmerman een goede hamer heeft, maakt hem nog niet een goede timmerman en een goede oven maakt nog niet een goede bakker.

  Lees artikel
 3. Denken over Taal en Taal(eigen)wijs: Wanneer gebruik je wat?
  14
  Sep

  Denken over Taal en Taal(eigen)wijs: Wanneer gebruik je wat?

  Veel leerkrachten zijn inmiddels bekend met Denken over Taal. Deze reeks bestaat uit 6 delen voor groep 3 t/m 8. Sinds kort is echter ook mijn reeks Taal(eigen)wijs af, die ook uit 6 delen bestaat. Het is niet altijd meteen duidelijk wat het verschil is, in dit artikel vertel ik daar meer over. 

  Lees artikel
 4. De gouden weken tip - Marshmallow Challenge
  13
  Sep

  De gouden weken tip - Marshmallow Challenge

  De gouden weken tip - Marshmallow Challenge

  Boaz Bijleveld

  Hierbij weer een nieuwe Gouden Weken tip. De Gouden Weken zijn inmiddels flink onderweg! De ene regio zit in de derde week van het nieuwe schooljaar, de andere in de vierde en een enkele regio heeft zelfs de vierde week er inmiddels al op zitten. Maar eigenlijk is groepsvorming nooit 'af'.

  Lees artikel