Winkelwagen

Monthly Archives: June 2017

 1. Workshop Vakantielezen bij boekhandel Daan Nijman in Roden
  29
  Jun

  Workshop Vakantielezen bij boekhandel Daan Nijman in Roden

  Workshop vakantielezen bij boekhandel Daan Nijman in Roden

  Is er wel tijd om te lezen?

  Gezellig met moeders en grootmoeders om de tafel op 29 juni in de boekwinkel van Daan Nijman in Roden om met elkaar uit te wisselen over de kansen van vakantielezen en het vermijden van de zomerdip. De zomerdip is er vooral voor kinderen die net hebben leren lezen of lezen moeilijk vinden, zodat in de vakantieperiode het vloeiend lezen achteruitgaat als er weinig wordt gelezen.

  Lees artikel
 2. Eerste exemplaar ZomerTopTips voor kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen
  26
  Jun

  Eerste exemplaar ZomerTopTips voor kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen

  Lezen is leuk. Lezen is leerzaam. Lezen maakt je een beter mens. Het helpt je om verder te komen in het leven – allemaal wetenschappelijk bewezen.

  De landelijke aftrap van Vakantielezen van Stichting Lezen en Stichting Kinderpostzegels Nederland was dit jaar in Appingedam. Hans en Monique Hagen en Jessie Alberda (Stichting Kinderpostzegels Nederland) kregen van Gonny Apol (Biblionet Groningen) het eerste exemplaar aangeboden van het boek ZomerToptips.

  Lees artikel
 3. Vakantielezen: 7 tips
  13
  Jun

  Vakantielezen: 7 tips

  Vakantielezen: 7 tips

  Tip 1. Samen snuffelen. Bied het ZomerTopboek aan in de laatste week voor de zomervakantie of eerder. Laat de kinderen erin snuffelen. Kijk met elkaar naar de logo’s van de tekstsoorten. Vraag de kinderen wat ze leuk vinden. En laat een aantal kinderen al een tekst bij een logo lezen, bijvoorbeeld een mopje of een weetje.

  Lees artikel