Winkelwagen

Nieuw boek: Knuffel mij nou… “Corona”

Nieuw boek: Knuffel mij nou… “Corona”

Nieuw boek: Knuffel mij nou… “Corona”

Het eerste boek voor onderwijzend Nederland over “Corona” is een feit! Een prachtig boek dat heel goed van pas komt bij de terugkeer van kinderen naar opvang of school. Geschreven en geïllustreerd door de talentvolle Sylvia Venema-Eissens, onderwijsadviseur bij Cedin en Noorderbasis.

Geschreven uit passie voor het vak. Passie voor het onderwijs en passie voor de kinderen. En hoe help je jonge kinderen het beste? Door een ontroerend prentenboek te schrijven.
Het boek kan namelijk gebruikt worden om met kinderen in gesprek te gaan over alles wat zij in deze periode hebben meegemaakt.

Zelf keuzes maken

Er is bewust voor gekozen om dingen niet te expliciet te verwoorden om ouder, verzorger, begeleider of leerkracht de gelegenheid te bieden zelf keuzes te maken om ergens wel of niet de focus op te leggen.

E-book en hardcover

“Knuffel mij nou…” is het verhaal over een wereldwijde pandemie en de gevolgen daarvan voor een gezin, gezien door de ogen van een kleuter. Dit nieuwe boek is als E-book en als hardcover verkrijgbaar.

Corona bespreekbaar

In dit nieuwe ontroerende prentenboek wordt op een prettige wijze verdriet en troost, voor jong en oud, uitgewerkt. Mooi om in de groep, maar ook om thuis voor te lezen, om ‘Corona’ bespreekbaar te maken. Het boek laat je op een humoristische wijze de verschillende emoties liefde, geduld, angst en enthousiasme zien.

Aan de hand van de tekeningen kan er goed met kinderen gepraat worden over hun belevenissen en wat zij daarbij gevoeld hebben.

Sylvia Venema-Eissens

In mijn dagelijkse praktijk ben ik als gespecialiseerd onderwijsadviseur veel op scholen in klassen om te observeren en leerkrachten te begeleiden. Ik ben sparringpartner en adviseur voor verschillende schoolleiders en intern begeleiders. Daarnaast verzorg ik cursussen en scholing over onder andere EDI, activerende werkvormen, thematisch onderwijs, spel in groep 1 t/m 4, leesbevordering en lezen en schrijven in groep 3.

Ik vind het belangrijk om een duidelijke vertaalslag van theorie naar praktijk te maken, zodat leerkrachten de volgende dag meteen aan de slag kunnen met de inhoud van een scholing. Om met passie voor onderwijs en hart voor kinderen mee te kunnen werken aan onderwijs dat past, waarbij het kind gezien wordt en leerkrachten met veel plezier hun beroep goed kunnen uitoefenen. Mijn dag is goed wanneer ik met mijn bijdrage “een twinkeling” in de ogen van leerkrachten en hun leerlingen kan bewerkstelligen.

Gerelateerde Berichten