Winkelwagen

Presentatie boek Talent voor Wetenschap, Techniek en Ondernemen

Presentatie boek Talent voor Wetenschap, Techniek en Ondernemen

Presentatie boek Talent voor Wetenschap, Techniek en Ondernemen

Wethouder Durk Durksz neemt vandaag het eerste exemplaar van het boek ‘Talent voor Wetenschap, Techniek en Ondernemen’ in ontvangst. Het boek is een hulpmiddel voor basisscholen in heel Nederland die activiteiten rond ondernemend leren op willen zetten.

Het boek is met en voor basisscholen tot stand gekomen en beschrijft onder meer ervaringen en activiteiten uit het project Joure Ambachtsstad, een project waaraan 21 basisscholen uit De Friese Meren deelnemen. Dit boek biedt scholen praktische ondersteuning bij de overgang van losse activiteiten op het gebied van ondernemend leren naar een structurele plek in het lesprogramma. Het boek is geschreven door Ria Vermeulen en Anke Postma.

Het uitgangspunt van het project – en dus ook van dit boek – is “in ieder kind schuilt een ondernemer”. Enthousiaste schoolklassen hebben tot nu toe binnen dit project technieklessen gevolgd en in samenwerking met bedrijven ondernemende activiteiten bedacht, zoals het organiseren van markten en het maken en verkopen van producten.

Dit project is een good practice project van het actieprogramma Onderwijs en Ondernemen en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente De Friese Meren. Anke Postma van Cedin heeft hierbij de projectleiding.

Gerelateerde Berichten