Rekenkundig in Levelwerk

Rekenkundig in Levelwerk

Rekenkundig in Levelwerk

De eisen die we stellen aan hoogbegaafde kinderen zijn de laatste 5 jaar veranderd. We verlangen meer inbreng en verwachten een onderzoekende houding van kinderen, waarbij het creatief denken wordt gestimuleerd. Dit zijn de zogenoemde hogere orde denkvragen die voor (hoog)begaafde kinderen erg interessant zijn.

Om aan deze criteria te voldoen kan Rekenkundig in bestaande Levelwerk boxen worden gebruikt, in de plaats van Rekenmeesters. De nieuwste Levelwerk boxen bevatten reeds de nieuwe werkboeken van Rekenkundig.

- Rekenmeesters deel 1 is vervangen door Rekenkundig groep 3 (Levelwerk box 1).
- Rekenmeesters deel 2 is vervangen door Rekenkundig groep 4 (Levelwerk box 2).
- Rekenmeesters deel 3 is vervangen door Rekenkundig groep 5 (Levelwerk box 3).
- Rekenmeesters deel 4 is vervangen door Rekenkundig groep 6 (Levelwerk box 4).

Er wordt zoveel mogelijk zelfstandig gewerkt aan de open opdrachten, waarbij wordt aangeleerd om over mogelijke oplossingen na te denken. Kinderen moeten vaker het antwoord motiveren. Naast het gebruik in Levelwerk is Rekenkundig in te zetten voor alle slimme kinderen in de klas en leerzaam voor alle rekensterke leerlingen.

Nieuwe groepsoverzichten Levelwerk

Indien je graag wilt overstappen op Rekenkundig, stuur een e-mail naar mail@eduforce.nl met het verzoek om de nieuwe groepsoverzichten. We sturen dan de nieuwe groepsoverzichten met de nieuwste opdrachtverdeling toe voor in de bestaande Levelwerk mappen. We versturen de overzichten per post, zodat ze direct klaar zijn om in de bestaande Levelwerk mappen te doen.

Back to Top
Gerelateerde producten