Bij Divergento! gaat het om creatief denken, associëren en combineren.

Bij Divergento! gaat het om creatief denken, associëren en combineren.
Voor iedereen van 7-99 jaar.


Bouke van der Meulen, auteur van Divergento, F1 Cards en Let's chat.

Daar komen de kaartjes van Divergento! op tafel. De kaartjes worden flink gehusseld en omgekeerd neergelegd op tafel. Dan pakken drie spelers elk zes kaartjes uit de pot en beginnen aan het woordspel Divergento!

Om te starten moet je een woord van minimaal twee kaartjes neerleggen (combineer plaatjes, woorden en woorddelen). Een lach verschijnt op het gezicht van de oudste speler, zij kan direct opleggen. Een plaatje van een ‘berg’ wordt neergelegd en daarna aangevuld met het kaartje ‘sla’. Daarna komt de uitleg: ‘Kijk in dit plaatje zie ik een ijsberg. Dus staat hier ijsbergsla.’ Daarna probeert ze nog meer kaartjes aan te leggen tot ze niet verder kan.

Dan is beurt aan de volgende speler. Hij legt een ‘blanco’ kaartje op tafel met het kaartje ‘ste’. Zijn uitleg is zeer creatief: ‘Het blanco kaartje is schoon, dus maak ik schoonste.’ De andere spelers stemmen in. Er wordt daarna nog flink gepuzzeld met nieuwe en aangelegde woorden. Er liggen prachtige woordcombinaties. Door kaartjes te verschuiven, te associëren, creatief denken en te combineren leg je zo je kaartjes weg. En wie als eerste alle kaartjes kwijt is, is de winnaar.

Wedden dat je na een potje weer nieuwe woorden hebt voor een volgende ronde? Laat je verrassen door dit NIEUWE creatieve woordspel van Eduforce.

Divergento! kampioenschap

Divergento! wordt met twee tot vier spelers gespeeld en gemiddeld duurt een ronde 15 tot 30 minuten. Er kan gestreden worden voor het Divergento! kampioenschap. Degene die als eerste 3 ronde-winnaar-kaartjes verdient, is de kampioen.
Denk creatief, denk Divergento!

Tip voor beginners: speel eerst een ronde ‘open-kaart’.

Inhoud

28 kaartjes met plaatjes
56 woord(deel)kaartjes
4 blanco kaartjes
9 ronde-winnaar-kaartjes
Spelregels

Bouke van der Meulen, auteur van Divergento, F1 Cards en Let's chat.