Winkelwagen

F1 Cards, verrijkingswerk voor snelle racers in de (plus)klas

F1 Cards, verrijkingswerk voor snelle racers in de (plus)klas

Bouke van der Meulen, auteur van F1 Cards

Heel vaak kreeg ik vragen van collega’s over geschikte verrijkingsopdrachten voor in de plusklas en dan ook nog compleet met een stappenplan en logboek. 

´Wat doen jullie voor opdrachten in de plusklas? Werken jullie ook aan de executieve functies en hoe? Welke thema’s gebruiken jullie? Hoe ziet een les er uit? Mag ik eens kijken hoe jullie het doen?´

Dit soort vragen hebben F1 Cards in beweging gebracht. Maar wat is het?

F1 Cards is een maatwerkprogramma voor snelle racers in plusklassen of als verrijkingswerk in de reguliere klas. Je betrekt leerlingen in hun leerproces en geeft ze ruimte om opdrachten te verwerken.

F1 Cards succesvol

Ruimte in keuzes voor interesse, onderzoek, doelen, creativiteit, plannen en uitvoering. In het Rijbewijs (logboek) wordt het proces gedurende een periode gevolgd. Vertrouw op sterke vaardigheden van de leerling, ontwikkel de minder sterke, steun en moedig aan. Jouw rol als leerkracht is van groot belang! In het routeboek staan tips voor excursies en manieren om F1 Cards succesvol in jouw plusklas te integreren.

Creativiteit

Wil jij je snelle leerlingen ook laten nadenken over nieuwe wetten, een vakantiehuis op Antarctica laten ontwerpen, ouderen in beweging krijgen, creatief muziek maken, op geheime ruimtemissie gaan of nog meer interessante uitdagingen? Ga dan aan de slag met F1 Cards.

Groep 6 t/m 8

De F1 Cards zijn geschikt voor de leerlingen uit groep 6 t/m 8. Laat je leerlingen opdrachten maken die een beroep doen op o.a. analyseren, evalueren, creëren en de executieve functies. Ready for F1 Cards? Go!

F1 Cards is ook uitermate geschikt als verrijkingswerk in de reguliere klas. Door een keuze te maken in doel en opdracht kan een leerling zelfstandig of samenwerkend de opdracht in de klas uitvoeren. Maak wel ruimte voor de te bouwen voertuigen, maquettes en al die andere creatieve ideeën van de leerlingen.

F1 Cards bestaat uit 7 thema’s met uitdagende opdrachten:

1. Antarctica
2. Expeditie Space
3. Menselijk lichaam
4. Onderwaterwereld
5. Prehistorie
6. Tropisch regenwoud
7. Van alles wat

Bouke van der Meulen, auteur van F1 CardsGerelateerde Berichten