Winkelwagen

Eerste exemplaar ZomerTopTips voor kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen

Eerste exemplaar ZomerTopTips voor kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen

Lezen is leuk. Lezen is leerzaam. Lezen maakt je een beter mens. Het helpt je om verder te komen in het leven – allemaal wetenschappelijk bewezen.

De landelijke aftrap van Vakantielezen van Stichting Lezen en Stichting Kinderpostzegels Nederland was dit jaar in Appingedam. Hans en Monique Hagen en Jessie Alberda (Stichting Kinderpostzegels Nederland) kregen van Gonny Apol (Biblionet Groningen) het eerste exemplaar aangeboden van het boek ZomerToptips.

Woensdag 21 juni kwamen kinderboekenambassadeurs en kinderboekenschrijvers Hans en Monique Hagen hiervoor naar CBS de Triangel voor een feestelijk programma. Na afloop kregen alle kinderen uit groep 3 en 4 een Vakantieleestasje mee. In dat tasje zitten leenboeken, een taalspelboekje, een leesbingo en een Vakantiebieb-kaart. Dit cadeau is mogelijk gemaakt door Stichting Kinderpostzegels Nederland, Stichting Lezen en de Bibliotheken.

Hans en Monique Hagen en Jessie Alberda (Stichting Kinderpostzegels Nederland) kregen van Gonny Apol (Biblionet Groningen) het eerste exemplaar aangeboden van het boek ZomerToptips, op zoek naar succesfactoren van vakantielezen. Een boek met 25 voorbeelden van vakantielezen uit de praktijk en de succesfactoren van de aanpak. Ook zijn er inzichten van onderzoekers, dilemma’s en ervaringen en ideeën van kinderen zelf of van hun ouders aan gekoppeld. 

Gonny: ‘Wij vinden het erg belangrijk om als bibliotheken met basisscholen, ouders en kinderen te onderzoeken hoe we vakantielezen kunnen blijven stimuleren. Met vakantielezen blijft niet alleen het leesniveau op peil, maar ervaren kinderen ook dat lezen overal en altijd leuk is’.

Kinderboekenambassadeurs

Monique & Hans Hagen zijn de Kinderboekenambassadeurs van Nederland. Een Kinderboekenambassadeur geeft de promotie van kinder- en jeugdboeken een herkenbaar gezicht. Of liever gezegd: twee gezichten, want Hans & Monique vervullen deze functie samen. De belangrijkste boodschap van de Kinderboekenambassadeurs is:

Lezen is leuk. Lezen is leerzaam. Lezen maakt je een beter mens. Het helpt je om verder te komen in het leven – allemaal wetenschappelijk bewezen.

Wat is het ZomerTopTips boek?

In het boek ZomerTopTips staan 25 voorbeelden uit de praktijk met een aantal succesfactoren, die als inspiratie dienen om op uw eigen school vakantielezen succesvol in te voeren en een goede plek op school te geven. 

Gerelateerde Berichten