Winkelwagen

5 tips voor het stimuleren van lezen met het Winterblad

5 tips voor het stimuleren van lezen met het Winterblad

5 tips voor het stimuleren van lezen met het Winterblad

Met het Winterdlad Start kunnen kinderen lekker blijven lezen in de kerstvakantie. Door veel lezen gaat het leestempo omhoog. En wanneer een kind sneller kan lezen, snapt het de verhalen beter.

5 tips voor het stimuleren van het lezen met het Winterblad:

1. Kijk samen met de klas naar het filmpje met de eekhoorn op bladzijde 3. Dan is de kans groot dat kinderen thuis dat filmpje nog een keer aan hun ouders willen laten zien.

2. Doe het spel met de spiegel op bladzijde 6 een keer in de klas. Probeer ook of de kinderen zichzelf zien in een kerstbal.

3. In het Winterblad op bladzijde 7 staat een leesspel voor thuis met een trap. Geef de kinderen een boodschap mee met trap-woorden. Bijvoorbeeld: heel veel pret en lees een fijn boek in bed. Ik wens jou en je papa en mama een goed nieuw jaar! Juf/meester ...

4. Lees voor uit een van de boeken die op de achterkant staan van het Winterblad.

5. Laat kinderen een boek uitzoeken uit een collectie van de bieb of uit de eigen bibliotheek op school.

ZomerTOPboek Start

Nog niet uitgelezen? De ZomerTOPboeken Start nummer 1 en 2 sluiten op het niveau van het Winterblad aan. De ZomerTOPboeken staan vol met verhaaltjes en gedichtjes om zelf of samen te lezen, puzzels, moppen, raadsels, knutselopdrachten, recepten, tips voor leuke boeken, websites en apps, enz. enz. Ieder kind kan ontdekken wat het leuk vindt om te lezen.

Itie van den Berg 

Gerelateerde Berichten